Mászó élet

Minden ami mászás!

2010. augusztus 4., szerda

A biztonság az első!

Ha olyan jellegű dologban veszel részt, ahol nagy az esélye annak, hogy megsérülj, célszerű biztosítást kötnöd. Azt tudnod kell, hogy a TB nem támogatja az extrém sportokat így a sziklamászást sem.
Ezért fontos, hogy találj olyan biztosítót, ahol tudsz extrémsport biztosítást kötni. Ezt lehet éves szinten kötni és alkalmakra is. A vicces szerintem az, hogy ha külföldre mész, akkor számtalan ajánlat közül választhatsz, mind a hazánkban megtalálható biztosítók, mind a csak külföldön létező biztosítók elhalmoznak ajánlataikkal. Tehát széles a paletta. Ám ha itthon tervezel valamilyen extrém sportot kipróbálni, nem is muszáj a mászást, lehet ez a siklóernyőzés vagy a kyte szörfözés is. Csak egy biztosító legény a vidéken, azaz egy ajánlat közül választhatsz ez pedig nem túl előnyös.
A szerencse az, hogy nem egy ijesztő összeg a díj és a lényeg, hogy legyen valami, nagyjából csomagtól függően 700-900 Ft/nappal lehet itthon számolni. A drágábban már benne van a helikopteres mentés is. Ám én kíváncsi lettem volna azért más biztosítók ajánlataira is, de úgy tűnik hazánkat nem tekintik piacnak. Itt nem lehet veszélyesen élni. Az is lehet, hogy ez a mi hibánk is hisz a tipikus magyar ember nem hisz (sajnos) az ilyesmiben és nem veszi elég komolyan. A lényeg, hogy biztosítás kell, a sziklamászó táboraink résztvevőinek mindig megkötjük, e nélkül nem is vehetnének részt a táborban.
Gyakoriságtól függ, hogy milyet érdemes kötni. Ha sokat mászol sziklát (hetente vagy havonta többször), akkor évest érdemes kötni. Éves biztosítások 15.000 Ft/év körül mozognak. Egy két alkalom esetén érdemes inkább a napit választani. Ez nem a reklám helye, tehát nem nevezek meg egy biztosítót sem nem nehéz megtalálni őket, ha nagyon szükséged van ilyesmire, akkor e-mailben megírom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése