Mászó élet

Minden ami mászás!

2010. augusztus 3., kedd

Egy hétvége a Battai barátaink társaságában! by: Szabó Z.

A hétvégét nagy várakozás előzte meg, mindenki szorgosan készült erre a három napra, erre a hosszú hétvégére! Péntek délután volt találka a termünk előtt és vettük az irányt Pest fele. Pesten egy két dolog beszerzésre került pl. nekem egy új sátor, ami kicsit nagyra sikeredett, ám igen kényelmesre, ezért sátram nevét is ehhez mérten választottuk: Hilton. Emlékezve a Cseszneki mászótáborra és a Csutorás család lakhelyére. Sikeres és gyors pesti körutunkról Batta fele irányítottuk szekerünket és meg is érkeztük barátaink mászótermébe. Gyors regenerálódás és irány a mászás. Jött a terem mustra és nyugtáztuk, hogy megint kitettek magukért a mászótársak és egy olyan termet hoztak össze, ami változatos és megfelelő helyszíne lehet annak, hogy a versenyzőik felkészüljenek a megmérettetésre valamint kellemes helyszíne legyen egy aktív és egy ilyen változatos sportágnak.
Elfáradva kicsit nyúzottan beszereztük a hétvégre szükséges ételt, italt és egyéb holmit, majd Krissznél találtunk szállásra, éjszakára. Gyors zuhany öltözködés és indultunk is a vendéglátóink által már jól ismert Sohoba, ahol esténk további részét evés ivás követte, valamint mi más lehetett közbe a téma, mint a mászás!
Szombat reggel nyugis kelés után nyugis összepakolás cihelődés és indultunk a találkahelyre, ahonnan rohantunk is tovább Tardos fele immáron 3 autóval!
Megérkezve nyugtáztuk, hogy nem leszünk egyedül, ami Tardoson nem csoda de, ennyi autót látva kicsit kételkedtünk benne hogy lesz-e egyáltalán hely a falon.
Ment a projektelés, már az autóban, ki mit hogyan miért meddig akar megmászni, aminek többé-kevésbé sikerült is megfelelni. Teltek múltak az órák és jöttek az eredmények Ádámnak is Boginak és Battai barátainknak is Diánk ismét tanúbizonyságot tett megoldóképességéröl és nekem is születtek 6+os 7- os Rp (Rot punkt) mászások valamint egy 7+os TP (Top Rop) is becsúszott a végére.
Este fele kezdtünk összepakolni, majd irányunkat az autók fele vettük majd tovább indultunk Kis Gerecsébe, közbeiktatva egy kis szénabála gurgatást ló simogatást és hintázást.
Kis Gerecsébe cuccolás fel, ami nem kis feladat volt számunkra, de sikerült megoldani utólag is köszönet mindenkinek!!!
Az este további része sátorállítással főzőcskézéssel és a tűz körüli beszélgetéssel telt kis lazítás majd mindenki álmot vert szemébe.


Éjszaka szomorú volt hallani, ahogy az idő romlik majd megjött a szél és az eső is így nem sokat aludtunk, valaki hajnalba már deep water solot akart a sátrak mellet az esőfal tövébe, valaki pocsolyába kelt és valaki nem hitt a szemének mikor kihúzta a sátor zippzárát. Úgy éreztük kilométerekre vagyunk tenger szint felett mivel úgy tűnt mintha egy felhőben keltünk volna. Nyugtáztuk a helyzetet és pakoltunk is össze majd irány Fehérvár!

Így sikerült ez a hétvége, azt hiszem a szombat kárpótolt minket a vasárnapi esőért. Remélem a Battai barátainknak is tetszett a hétvége, jó lenne összehozni még ilyen kis mászós bulit!




Egy hihetetlen jó társaság egy szintén csodálatos és fárasztó nap. Azt hiszem így tudnám összegezni a szombati napunkat.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése